Облак за образованието

Публичните образователни институции в България имат възможност да използват облачни платформи безплатно!

Облачните платформи за образованието сигуряват неограничено хранилище за документи и учебно съдържание, гарантирана защита на чувствителна информация и условия за етичната работа с лични данни на ученици, учители и родители. (Повече за това какво означава за училищата и детските градини новият европейски регламент за защита на личните данни можете да научите ТУК.)

Облачните платформи позволяват създаването на електронни профили в домейна на организацията (от типа име@организация / ivanka.ivanova@sandanskiplovdiv.bg). Същевременно всеки собственик на профил в училищния облак има достъп до своето и споделено с него електронно съдържание навсякъде, по всяко време и от всякакво устройство, стига то да е свързано с интернет.

Облачните платформи за образованието са освободени от рекламно съдържание и предлагат много по-добри нива на защита и фукнционалност спрямо електронните профили в публичен домейн (пр. abv.bg, gmail, outlook и други)

В пловдивските общински училища се интегрира G Suite за образованието на Google или Офис365 на Microsoft.

Въвеждането на облачна платформа очаквано се превърна и в основа за развиване на иновативни практики в училищното управлението и учебната дейност. Технологичното решение отговаря и на нуждите на учители и възпитатели от повече време за креативна работа по учебното съдържание.

Облачната технология създава отлични условия за екипна работа между учители и ученици, между училищно и регионално управления, и други възможности за добра комуникация.

ИЗБОР НА ПЛАТФОРМА - ПОЛЗВАНЕ НА РАЗЛИЧНИ ПЛАТФОРМИ

Всяко училище може да използва G suite за образованието (на Google) и Office 365 (на Microsoft), както и двете платформи едновременно чрез един или два домейна.

Активираните облачни услуги са безплатни и безсрочни.

За повече информация относно платформите, тяхната функционалност и процесите на внедряване - свържете се с екипа на проекта на info@cct.bg

Изисквания към училищата за внедряване на облачна платформа

  • Да имат собствен домейн и достъп до него
  • Да получават публично финансиране (държавно или общинско)
  • Да може да предостави копия от документите за учредяването и статута на училището