Класна стая в облака

Google класна стая и Google експедиции

Класната стая в облака дава възможност както за замяна на традиционните образователни инструменти с интуитивен и удобен за потребителите софтуер така и за съвременен, иновативен подход към работата в клас и извън него.

За целите на образованието тези платформи са безплатни и не изискват допълнително скъпоструващо и бързо остаряващо техническо оборудване. Необходима е добра връзка с интернет - една от най-достъпните услуги за всяко съвременно училище.

Класната стая в облака променя образователните практики и начина на преподаване от страна на самите учители преди всичко заради непосредствената обратна връзка между тях и учениците им, както и улеснената съвместна работа по проекти.

Едно от най-ценните предимства на добре използваните облачните технологии е във възможността всеки ученик да работи със собствен ритъм и да учи по начина, който е най-подходящ за него.

GOOGLE КЛАСНА СТАЯ

Google класна стая e лесен за използване ресурс за учители и ученици, достъпен през всяко смарт устройство/компютър, свързан с интернет за потребителите на G suite/.

Изтеглете от Google Play store сега.

За да влезете в своята Google класна стая е необходимо да:

  • се запишете със своя G suite профил
  • да създадете клас
  • да поканите учениците си.


Кратък картинен наръчник за новата Ви класна стая можете да изтеглите ТУК.

Google класни стаи на учители от Пловдив

Примери от Google класна стая

GOOGLE ЕКСПЕДИЦИИ

Google Експедиции е съвременен инструмент за виртуална класна стая, който позволява на учителите да “заведат” учениците на екскурзия в различни световни исторически и географски точки - от Бъкингамския дворец, Мачу Пикчу до Антарктида и дори вътре в човешкото тяло!

Вече съществуват над 400 подобни експедиции, които са на разположение на всички G suite учители и непрекъснато се добавят нови, всяка от тях предлага панорамна обиколка - 360 градуса в 3D формат.

Процесът е контролиран от учителя, който може да задава въпроси, насочва внимание, подчертава особености, въвлича учениците и така им помага да открият много повече за това, което наблюдават.

Накратко Google Експедиции е колекция от свързано съдържание за виртуална реалност (VR) и допълнителни материали, които могат да се използват в съществуващата учебна програма и с лекота да се интегрират в учебния план.

Какво е VR?

Виртуална реалност е компютърно генерирана триизмерна среда, която пресъздава обективна физическа действителност или въображаем свят.

Google Play store - изтегли Гугъл експедиции ТУК

Какво е нужно за VR и Google Експедиции във Вашата класна стая?

  • Wi-Fi покритие - всички устройства, които участват във виртуалната учебна ситуация, трябва да бъдат свързани към една и съща мрежа с високо покритие и силен сигнал.
  • Активирана облачна олатформа G suite за образованието.
  • Смартфони. (Може да са устройства на учениците.)

Режим VR:А жироскоп и акселерометър - от съществено значение за ориентацията и да видите изображения във VR визьора;Android 4.4 или по-нова версия или iOS 8.0 или по-нова версия1 GB RAM.
Препоръчва се също:Графичен процесор (GPU), който може да поддържа триизмерно изображение;Екран с висока разделителна способност, 720 или 1080 пиксела;2 GB RAM-3 GB или 4 GB би било по-добре;2.4 GHz или 5 GHz Wi-Fi поддръжка.
  • Очила за виртуална реалност. Няма нужда от скъпи пакети и очила, за да работите с виртуална реалност или приложения като Google Експедиции.

Например картонените очила на Google.
  • Обучение за учители. Внедряването на иновация, върви ръка за ръка с обучението на учители.